Uwielbiam to danie bo kojarzy mi się z wiosenną łąką. Mój dzisiejszy kurczaczek, a raczej jego pierś, jest bardzo pachnąca, aromatyczna, poprostu do schrupania.
Drobiowe roladki na fasolce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KURCZAK
Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak. Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Pieczemy 20 minut w piekarniku 180 stopni.
2.FASOLKA
Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tarką i mieszamy. Do smaku dodajemy odrobinę pieprzu i soli.
3.PODANIE
Na talerzu układamy ugotowany ryż, fasolkę a na niej pokrojone w plastry roladki z kurczaka.
Porady
Pierś możemy także nafaszerować pieczarkami, jeśli nie lubimy szpinaku.
Komentarze