Drobiowe roladki na fasolce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Uwielbiam to danie bo kojarzy mi się z wiosenną łąką. Mój dzisiejszy kurczaczek, a raczej jego pierś, jest bardzo pachnąca, aromatyczna, poprostu do schrupania.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka, 100 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego, pół cebuli, 2 ząbki czosnku, 4 plastry szynki prosciutto, 100 gram fasoli szparagowej mrożonej, 2 łyżki masła, 1/3 szklanki bułki tartej, ryż

Drobiowe roladki na fasolce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KURCZAK
    Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak. Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Pieczemy 20 minut w piekarniku 180 stopni.
  • 2. FASOLKA
    Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Odcedzamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tarką i mieszamy. Do smaku dodajemy odrobinę pieprzu i soli.
  • 3. PODANIE
    Na talerzu układamy ugotowany ryż, fasolkę a na niej pokrojone w plastry roladki z kurczaka.

Porady

Pierś możemy także nafaszerować pieczarkami, jeśli nie lubimy szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Komentarze

Podobne przepisy