Kurczak na szybko

5 (164 ocen)

  • 30 min

W szafce zalegały mi dwa słoiczki sosu chińskiego. W końcu nadszedł dzień "awaryjny" w którym przydały się do przyrządzenia szybkiego obiadu dla całej rodziny. Choć nie jestem zwolenniczką gotowych dań, to wyszło naprawdę smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 duży, podwójny filet z kurczaka
    -2 słoiki sosu chińskiego (po 520 g)
    -1 papryka czerwona
    -4 cebule
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Kurczak na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyszczamy z błonek i kostek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dość grubą kostkę i posypujemy dokładnie solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając, do zrumienienia cebulki. Następnie wrzucamy kurczaka i smażymy kolejne 5 minut (aż mięso nie będzie surowe).
  • 3. Wlewamy sosy i dokładnie mieszamy. Całość dusimy jeszcze 10 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem.

Porady

-użyłam sosu chińskiego "Aspiro" z Biedronki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Filet z kurczaka Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować