Kurczak na ryżu

4.96 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Jestem młodą mamą i bardzo lubię gotować. Przepis dostałam od mamy. Mój mąż jest zachwycony tym daniem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 4 woreczki ryżu parboiled
    ● 3 cebule
    ● 1 kg udek lub podudzi z kurczaka
    ● sól, pieprz
    Sos:
    ● 1/2 kostki masła
    ● 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu
    ● 6 łyżeczek pikantnego keczupu
    ● 3 łyżeczki vegety
    ● 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.96 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wsypujemy na blachę.
    Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Posypujemy ryż.
    Kurczaka myjemy, dokładnie
    osuszamy i doprawiamy. Rozkładamy
    na ryżu.
  • Kurczak na ryżu 2. Sos: masło roztapiamy,
    wlewamy 6 szklanek wody.
    Dodajemy keczup, przeciśnięty
    przez praskę czosnek
    i przyprawy. Zagotowujemy.
    Polewamy ryż i mięso. Pieczemy
    ok. godziny w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować