Kurczak miodowo-musztardowy

0 (0 ocen)

Pyszny kurczak ze słodką nutą

Składniki:

  • 9 udźców z kurczaka
    2 łyżki płynnego miodu
    4 łyżki oleju
    2 łyżki musztardy
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    rozmaryn
    sól
    pieprz

Kurczak miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj i osusz, posyp solą i pieprzem.
  • 2. Miód, musztardę, olej, sos sojowy oraz rozmaryn wymieszaj. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na 2-3 godz. do lodówki, aż mięso się przemaceruje. Przełóż kurczaka do naczynia żaroodpornego.
  • Kurczak miodowo-musztardowy 3. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni i piecz mięso w tej temperaturze przez 20 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez 45-50 min.

Komentarze

Podobne przepisy