Kurczak faszerowany musztardą i mozzarellą ze smażonymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Filety oczyszczamy , osuszamy.
Oprószamy z 2 stron solą , pieprzem i szczyptą papryki.
Rozcinamy tworząc kieszonki.
Mozzarellę kroimy w kostkę.
Dodajemy musztardę gruboziarnistą i delikatnie ze sobą mieszamy.
Nadziewamy filety ( wypełniając dokładnie ) , a następnie spinamy długimi wykałaczkami.
Owijamy 2 plastrami boczku i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25 minut.
Podajemy gorące z ziemniaczkami!
ZIEMNIAKI :
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście minut , a następnie smażymy kilka minut w głębokim obficie posypując czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą soli.
Komentarze