Kurczak faszerowany mięsem i pietruszką

4.49 (188 ocen)

  • 3 godz.

Danie na wyjątkowe okazje.Nie tylko znakomicie wygląda ale tak samo smakuje.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka
    80 dag mięsa mielonego z łopatki
    50 dag fileta z kurczaka
    pęczek natki pietruszki
    uniwersalna przyprawa do mięsa
    przyprawa do mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    2 kajzerki
    2 jajka
    pieprz
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak faszerowany mięsem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, osuszamy. Luzujemy z kości, zostawiając udka i skrzydełka. Czosnek przeciskamy przez praskę mieszamy z uniwersalną przyprawą, solą, pieprzem i olejem. Nacieramy kurczaka z wierzchu i w środku. Odstawiamy na noc.
    Filety mielimy, mieszamy z mięsem mielonym, namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami, jajkami, przyprawą do mielonego oraz posiekana natką, solą i pieprzem. Kurczaka napełniamy farszem, zszywamy. Udka i skrzydełka związujemy.
    Kurczaka wkładamy do rękawa i układamy w brytfannie.Pieczemy około 2 godziny w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować