Kurczak faszerowany kaszą, pieczarkami i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny, prosty i zdrowy kurczak

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kurczak cały
    200gKasza
    200g Pieczarki
    100g żurawiny
    2 cebule
    Przyprawa uniwersalna
    Łyżka Masła
    Marynata:
    3 ząbki czosnku
    Przyprawa do kurczaka
    3łyżki oleju
    2łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Kurczak faszerowany kaszą, pieczarkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka natrzeć marynatą i odstawić na noc do lodówki
    Kasze ugotować, dodac żurawinę i podsmażoną cebulę z pieczarkami, dodać łyżkę masła i przyprawe
    Na faszerowac kurczaka, wstawić do worka do pieczenia i piec ok 1godz, po tym czasie rozciąć worek i piec do zrumienienia w 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować