Kurczak faszerowany dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min

jest smaczny i z deilikatnym farszem .

  • 30 min

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    1/2 kg dyni
    mała cebula
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki tartego żółtego sera
    sól
    pieprz
    olej

Kurczak faszerowany dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeszklij cebule , dodaj pokrojony miąższ dyni , oprósz solą i pieprzem . Duś na małym ogniu kilka minut . Schłodzoną dynię wymieszaj z serem i natką pietruszki . W mięsie natnij kieszeń i włóż w nią farsz , przypraw . piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 100 stopni C . Przed podaniem pokrój .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony