Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.
Składniki:
kurczak bez kości
50 dag pieczarek
1 jajko
15 dag sera żółtego
5 łyżeczek bułki tartej
natka pietruszki
przyprawa do kurczaka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz
Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.
2.Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.
3.Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
4.Sczepić kurczaka wykałaczkami.
5.Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.
Komentarze