Kurczak faszerowany

0 (0 ocen)

Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.

Składniki:

  • kurczak bez kości
    50 dag pieczarek
    1 jajko
    15 dag sera żółtego
    5 łyżeczek bułki tartej
    natka pietruszki
    przyprawa do kurczaka
    papryka słodka
    papryka ostra
    pieprz

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1k0djhd 1. Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
    Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.
  • image-15yx3k9 2. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.
  • image-1gecrug 3. Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • image-0qv5mh2 4. Sczepić kurczaka wykałaczkami.
  • image-2a46n42 5. Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy