Kurczak faszerowany

  • wyświetlono: 149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kurczak z farszem pieczarkowym podawany z surówkami to smaczne i syte danie główne.

katarzyna-p

Składniki

kurczak bez kości
50 dag pieczarek
1 jajko
15 dag sera żółtego
5 łyżeczek bułki tartej
natka pietruszki
przyprawa do kurczaka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak faszerowany

  • image-1k0djhd1. Kurczaka wysmarować przyprawami i posiekaną pietruszką. Odstawić na 2 godziny.
    Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Przysmażyć na patelni. Lekko posolić.
  • image-15yx3k92. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Na koniec wbić jajko i dobrze wymieszać.
  • image-1gecrug3. Farsz włożyć do kurczaka. Włożyć do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • image-0qv5mh24. Sczepić kurczaka wykałaczkami.
  • image-2a46n425. Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak faszerowany bez kości

Dodane przez: neli

Pieczony faszerowany kurczak bez kości

Wystarczy trochę zręczności i czasu,...

Faszerowany kurczak

Dodane przez: Gosia_1991

Faszerowany kurczak

Przepis na bardzo smacznego kurczaka,...

faszerowany kurczak

Dodane przez: danusia19671

Kurczak faszerowany

Taki kurczak dobrze smakuje na...

kurczak

Dodane przez: dusiowa

Pieczony kurczak faszerowany jabłkami

Od jakiegoś czasu na specjalne...

Faszerowane podudzie kurczaka.

Dodane przez: LIDECZKA

Faszerowane podudzia kurczaka

Kurczak inny niż zawsze.

Kurczak faszerowany wątróbką

Dodane przez: Jaga85

Kurczak faszerowany wątróbką

Pieczony w całości kurczak, z pysznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE