Kurczak duszony w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka podzielić na porcje i usunąć z niego skórę.
Sól wymieszać z kurkumą i natrzeć każdą porcję mięsa, a następnie odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Kardamon,imbir,goździki, kolendrę, cynamon, czosnek, paprykę wymieszać, dolać 2 łyżki wody i wymieszać aż powstanie pasta.
Masło rozgrzać w dużym rondlu, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać pastę i smażyć na małym ogniu około 2 minuty mieszając.
Włożyć do kawałki kurczaka i smażyć na małym ogniu lekko przyrumieniając z każdej strony. Wlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z mleczkiem kokosowym i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Komentarze