Są śliczne, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam :-)
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
250 g sera twarogowego śmietankowego
100 g sera żółtego startego na tarce na małych oczkach
pęczek szczypiorku
słodka i ostra papryka
szczypta kurkumy
sól, pieprz do smaku
do obtoczenia:
ser cheddar lub inny wyrazisty ser
do dekoracji:
nóżki i dziobki wycięte z plasterków marchewki
ziarnka pieprzu na oczka
plaster żółtego sera na skrzydełka
krakersy okrągłe na podstawki
Kurczaczki - kulki serowe na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Sery dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy przyprawy oraz szczypiorek, doprawiamy do smaku.
2. Ser do obtoczenia ścieramy na tarce na średnich oczkach.
3. Z masy formujemy kulki i obtaczamy je w żółtym serze o wyrazistym smaku. Gotowe kulki, u stawiamy na krakersach. Przyozdabiamy tak aby kulki przypominały kurczaczki i gotowe !
Porady
Ps. kurczaczki przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Przekładamy do pojemnika, przykrywamy i do lodówki.
Komentarze