Skąd ich nazwa? Napewno od żółciutkiego koloru, jak i nadzienia.Są idealne jako zakąska na imprezie z znajomymi.Przygotowanie zajmuje pare minut a są naprawdę dobre.Najlepsze, zaraz po wyciągnięciu
40 min
Składniki:
Składniki na 12 babeczek:
opakowanie gotowego ciasa francuskiego (275 g)
400 g piersi z kurczaka
2 cebule
olej
300 g sera żółtego
100 g słonecznika
jajko
przyprawa do kebaba i sól
1.Mięso pokrój na malutkie kawałki i podsmaż na oleju.
Po ok. 10 minutach dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Dopraw wg. smaku przyprawami ( u mnie do kebaba i tradycyjna sól).
2.Ser zetrzyj na dużych oczkach a ciasto podziel na 12 kwadratów.
Do każdego kawałka dodaj część mięsa i ser.
Zawiń w ten sposób by nadzienie było całkowicie zakryte (u mnie było to ciężkie ze względu na to ,że dawałam bardzo dużo nadzienia).
3.Gotowe włóż do blachy przeznaczonej na muffiny posmarój roztrzepanym jakiem i obficie posyp słonecznikiem.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj natychmiast.
Komentarze