Kulki z ryżu i wędzonego łososia

2.5 (2 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Japonia: Kulki z ryżu i wędzonego łososia

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż do sushi: 300 mililitrów
    - woda: 350 mililitrów
    - ziarna czarnego sezamu: 2 łyżeczki
    - wędzony łosoś (posiekany): 5 dekagramów
    - marynowany imbir (posiekany): 2 łyżki
    - cebule dymki (posiekane): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kulki z ryżu i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz do kulek z ryżu i wędzonego łososia 1. Ryż gotować w wodzie przez 15 minut. Zdjąć z ognia, nakryć i odstawić na 20 minut. Uprażyć nasiona sezamu. Wymieszać imbir, łososia i dymki. Z ryżu formować kulki. Zrobić wgłębienie, nadziać farszem, otwór zalepić ryżem. Kulki układać na talerzu. Podawać posypane sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować