Kulki z kielłbaską i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Inna wersja pierożków. Dla bardziej leniwych. Szybka i łatwa propozycja na obiad.

Składniki:

  • ciasto:
    pół kg mąki
    2 żółtka
    2 łyżki oliwy
    łyżeczka soli
    letnia woda-tyle aby ciasto było elastyczne
    dodatkowo:
    4 cebule
    laska kiełbasy
    słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
    sól, pieprz, czosnek granulowany , koperek lub natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kulki z kielłbaską i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy żółtka, sól, oliwę i wodę. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Z niego formujemy niewielkie kulki, które wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 7 minut. Odcedzamy
  • 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor na oliwie z pomidorów. Kiełbasę i pomidory kroimy drobno, wrzucamy do cebulki, smażymy, doprawiamy.
  • 3. Porcjujemy kuleczki, okraszamy, posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować