Kulki z kaszy jaglanej

4.5 (144 ocen)

Rewelacyjna przystawka na imprezę.

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    1 szklanka wody
    5 szt jajek przepiórczych
    1 szt marchwi
    50g sera żółtego
    45g mąki kukurydzianej
    1/3 szklanki sezamu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Kulki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę jaglaną w szklance wody (wg opakowania).
  • 2. Ostudzić i dodać jajka, marchew, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach, mąkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać
  • 3. Uformować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Panierować w sezamie.
  • 4. Wyłożyć na blachę i piec w temp. 180 stopni przez ok. 30 min.

Porady

Wyjątkowo apetyczne z oliwkami. Można podawać z rosołem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować