Kulki twarogowe serowo-ziołowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zrdowe i smaczne , na śniadanie i kolację, do pracy i do szkoły.Wspaniale smakują rozsmarowane na chlebie czy bułce.Błyskawiczna przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • 8-10 kulek
    250 g białego twarogu półtłustego
    4-5 suszonych pomidorów w oleju
    suszone zioła : oregano, bazylia, tymianek
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Ser

Kulki twarogowe serowo-ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser w misce dokładnie rozgniatamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem i oregano.
    Część suszonych pomidorów przekrawamy na pół , resztę na drobniejsze kawałki.
    Z sera formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku każdej kulki umieszczamy połówkę pomidora.Tak robimy z połową sera.
    Do pozostałej połówki dodajemy drobniejsze kawałki pomidorów delikatnie mieszamy i formujemy kulki.
    Na talerz sypiemy dużą ilość oregano i bazyli , troszkę mniej tymianku.
    Kuleczki dokładnie obtaczamy a ziołach .
    Odstawiamy do lodówki, mogą tam leżeć ok. 2 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować