Kulki ryżowe z sosem

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często wymyślam różne potrawy. Staram się, by były proste, apetyczne i kusiły wyglądem. Mążjest bardzo zadowolony.

Składniki:

  • ● 3 woreczki ryżu
    ● 150 g startego żółtego sera
    ● natka pietruszki
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● sól
    ● tłuszcz.
    Sos:
    ● 1/2 kg mięsa wieprzowego bez kości
    ● 250 g pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki koncentratu
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● mąka
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kulki ryżowe z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ciepły ryż mieszamy
    z serem i posiekaną
    natką, aż ser się roztopi. Formujemy
    kulki i obtaczamy
    w jajku i bułce. Smażymy.
  • 2. Mięso kroimy w paski, obtaczamy
    w mące i smażymy.
    Zalewamy wodą i gotujemy
    30 min. Pieczarki kroimy
    w ćwiartki, cebule w piórka.
    Dodajemy do mięsa i gotujemy.
    Dodajemy koncentrat
    pomidorowy i śmietanę, doprawiamy
    i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować