Kulki rybne w zupie kokosowej

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Świetne danie z mnóstwem fajnych smaków!

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kromki suchego pieczywa: 6 sztuk
    - filety rybne: 75 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - czosnek posiekany: 2 sztuki
    - imbir tarty: 0.5 łyżeczki
    - kolendra: 0.5 łyżeczki
    - kumin: 0.5 łyżeczki
    - chili: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 1 łyżeczka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - bulion z kurczaka: 4 szklanki
    - mleczko kokosowe: 1.5 szklanki
    - olej: 2 łyżki
    - słodka papryka: 1 sztuka

Kulki rybne w zupie kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i chleb bardzo drobno posiekać. Dodać jajka i przyprawy. Starannie wymieszać. Z masy formować kulki i usmażyć na złoty kolor. Zagotować zupę. Pogotować kilka minut. Podawać z kulkami rybnymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy