Kulki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne w smaku z dodatkiem cappuccino.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gr ricotty
    150 gr biszkoptow podluznych
    2 lyzki kawy cappuccino orzechowego
    50 gr orzechow zmielonych

Kulki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawe cappuccino rozpuscic w 7 lyzkach goracej wody.Biszkopty zmiksowac na make i dodac do nich ricotte i cappuccino i na koncu orzechy zmielone.Z tak otrzymanej masy formujemy kulki wielkosci orzecha wloskiego,obtaczamy w zmielonych orzechach i ukladamy w papilotkach,wkladamy do lodowki na godzine.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy