KULKI MOCY ANDALMATINER

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdrowe

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100 g wiórek kokosowych (lekko zmielonych)
    - 50 g syropu daktylowego lub daktyle suszone zalej gorącą wodą, odstaw na 30 minut, a następnie zmiksuj
    - 50 g masła migdałowego lub pasty Tahini
    - 2 tabliczki czekolady gorzkiej 70%
    - 1 łyżeczka masła
    - 40 g czekolady białej
    - 1 łyżeczka śmietanki kremówki
    - liofilizowane truskawki
    - liofilizowany ananas
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki mocy andalmatiner - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wiórki kokosowe, syrop daktylowy oraz masło migdałowe wymieszaj razem.

    2. Uformuj kulki.

    3. Schłodź w lodówce około 60 minut.

    4. Czekoladę gorzką razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej.

    5. Zanurz w niej każdą kulkę.

    6. Pozostaw do zastygnięcia czekolady.

    7. Teraz czekoladę białą razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej.

    8. Udekoruj nią kulki.

    9. Wierzch oprósz liofilizowaną truskawką oraz ananasem.

    10. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Migdały Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować