Kulki mięsne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Są pyszne wspaniała zakąska na każdą imprezę, małą lub dużą znikają w mgnieniu oka :).

  • 60 min

Składniki:


  • 500 g mięsa mielonego mieszane wieprzowo-wołowe
    1 bułka kajzerka
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 cebula czerwona drobno posiekana i podsmażona na oliwie
    1 pęczek natki z pietruszki
    1 łyżeczka przyprawy garam masala
    oliwa
    sól
    pieprz

Kulki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, studzimy.
  • 2. Mięso przekładamy do miski dodajemy bułkę, cebulę, natkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie zarabiamy. Formujemy małe kuleczki i smażymy, odsączamy na papierowym ręczniku.
  • 3. Do każdej kuleczki wbijamy wykałaczkę układamy na talerzu.Podajemy z różnymi dipami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy