KULKI KOKOSOWO- OWSIANE

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

Nasza rodzina uwielbia słodkości, dlatego często je dla niej przygotowuję. Takie kulki kokosowo- owsiane smakują wszystkim.

  • 60 min

Składniki:

  • • 20 dag masła
    • ½ szklanki cukru
    • 4 łyżki kremówki
    • 1,5 szklanki płatków owsianych
    • 12 łyżek wiórków kokosowych

    POLEWA:
    • 1/3 kostki margaryny
    • 1 łyżka mleka
    • 1 łyżka kakao
    • 4 łyżki cukru
    • kolorowa posypka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki kokosowo- owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić masło z cukrem i śmietaną. Następnie przelać do miski, wsypać płatki owsiane i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać, a następnie odstawić masę aby ostygła, a płatki napęczniały.
  • 2. Z przestudzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na tacy i odstawić do lodówki na około godzinę.
  • 3. Składniki polewy rozpuścić w rondelku i chwilę gotować na małym ogniu.
  • 4. Schłodzone kulki udekorować polewą i kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować