Kulki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Łatwe, tanie, szybkie - to właśnie takie przepisy lubię najbardziej. Ten deser właśnie taki jest.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    pół szklanki cukru
    1 żółtko
    3 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy
    łyżka alkoholu
    3 opakowania herbatników
    1 opakowanie wiórek kokosowych

Kulki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • I etap 1. Utrzeć margarynę z cukrem , cukrem waniliowym oraz żółtkiem.
  • II etap 2. Pokruszyć drobno herbatniki i dodać je do masy pod koniec ucierania. Dodać łyżkę alkoholu i wsypać kakao.
  • III etap 3. Formować małe kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce

Porady

Przed podaniem deser należy schłodzić w lodówce. Kulki kokosowe z powodzeniem można podawać np. na kinderbalach. Wówczas nie dajemy alkoholu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy