Kulki jaglane z mozarellą

  • wyświetlono: 275 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Jeśli Wasze Dzieciaczki nie chcą jeść kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami.

14199687_10210973385829739_2170515334351407972_n
  • 3 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

– 1 szklanka kaszy jaglanej
– 100g twardej mozarelli
– 2 łyżki mąki kukurydzianej
– sól i pieprz wg smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kulki jaglane z mozarellą

  • 1. Kaszę wypłukać bardzo dokładnie, ugotować i wystudzić. Mozarellę zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać do wystudzonej kaszy, dodać mąkę, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi uformować kulki i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kaszaprzystawkaprzekąskaobiadbez glutenu

Komentarze

Podobne przepisy

Kulki z kaszy jaglanej i serka topionego

Dodane przez: nataliakielek

Kulki z kaszy jaglanej i serka topionego

Smaczna przekąska do wina i nie...

Serowe kulki z oliwkami

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Serowe kulki z oliwkami

Przepyszna przekąska na każde przyjęcie....

Jaglane pancaki

Dodane przez: Magster

JAGLANE PANCAKI

Zdrowe i smaczne śniadanie lub...

Rogaliki z porem, szynką i mozarellą

Dodane przez: kada

Rogaliki z ciasta francuskiego z porem,...

Świetna przekąska na imprezę lub...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kulki wieprzowe z sosami

Tak podane kulki sprawdzą się na...

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Dodane przez: Ola1984

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Proste w przygotowaniu, chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.