Kulki czekoladowe

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

..........

  • 60 min

Składniki:

  • 10 łyżek mleka odtłuszczonego w proszku
    3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
    3 łyżki kakao odtłuszczonego
    1 żółtko
    3-4 łyżki mleka chudego
    4 łyżki otrąb owsianych
    4 łyżki kokosu
    10 tabletek słodziku (rozpuścić go w 1 łyżce wody)
    aromat migdałowy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, kakao, otręby i kokos wymieszać, dodając żółtko. Rozpuszczamy
    słodzik. Wszystko razem mieszamy, dodając powoli mleko. Masa powinna
    być
    dosyć gęsta. Z gotowej masy formujemy małe kuleczki na dłoni
    zwilżonej
    wodą i obtaczamy w kokosie,otrębach i orzechach wymieszanych razem,
    Schłodzić w lodówce.

    DESER NADAJE SIĘ DLA DBAJĄCYCH O LINIĘ!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować