Kulki czekoladowe z kokosem

4.5 (148 ocen)

  • 35 min

To zdrowy,niedrogi smakołyk.

  • 35 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych
    1/2 szklanki płatków owsianych
    łyżeczka cukru waniliowego
    łyżeczka oleju
    8 łyzek kaszy manny
    2 łyzki kakao
    3 krople olejku migdałowego
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki czekoladowe z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej suchą patelnię.Wsyp płatki owsiane i połowę wiórków kokosowych,smaż na małym ogniu do momentu,aż zaczną delikatnie pachnieć.Przesyp do miski.
  • 2. Dodaj cukier waniliowy,kaszę mannę,olej ,kakao i olejek migdałowy.Dokładnie wyrób.Z masy uformuj niewielkie kuleczki,obtocz w pozostałych wiórkach kokosowych.Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze,piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować