Kulki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie kulki czekoladowe – kilka składników, chwilka mieszania i gotowe.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki mleka skondensowanego
    2 łyżki kakao
    2 garście płatków migdałowych
    ¾ szklanki mielonych migdałów
    2 garście płatków kukurydzianych
    Dodatkowo:
    Pokruszony sucharek lub wiórki kokosowe do „obtoczenia”
    Uwaga: szklanka 200 ml

Kulki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki, oprócz sucharka, umieszczam w misce, mieszam i zagniatam. Z masy formuję kulki około 2 cm.
    Następnie obtaczam kulki w sucharku i wstawiam je do lodówki.
    Kulki czekoladowe gotowe. Smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy