Kulki czekoladowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla rodziny, czasem dla znajomych, a niekiedy, gdy mam ochotę na coś naprawdę specjalnego – tylko dla siebie. Pracuję w galerii. Zawodowo zajmuję się urządzaniem wnętrz.

Składniki:

  • ● 40 dag gorzkiej czekolady
    ● szkl. cukru (najlepiej trzcinowego)
    ● 1/2 kostki masła
    ● 1/3 szkl. mleka
    ● łyżeczka przyprawy do piernika
    ● op. kolorowej posypki
    ● op. czekoladowej posypki
    ● 15 dag orzechów włoskich

Kulki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę, masło i cukier
    roztapiamy w kąpieli
    wodnej. Dodajemy mleko,
    przyprawę do piernika i posiekane
    orzechy. Mieszamy.
    Zdejmujemy z ognia.
    Gdy masa nieco ostygnie,
    formujemy kulki wielkości
    orzecha włoskiego.
  • 2. Połowę kulek obtaczamy
    w czekoladowej, resztę
    w kolorowej posypce.
    Wkładamy do lodówki, aby
    kulki stężały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy