Kuleczki z amarantusa z masłem orzechowym i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ochota na coś słodkiego była silna, poniższe kuleczki idealnie zaspokajają głód słodyczowy :)W składzie amarantus - uwielbiam do musli +masło orzechowe i czekolada.Pyszne połączenie- musisz spróbować :)Proporcje na 16 stuk

  • 20 min

Składniki:

  • 45 g amarantusa ekspandowanego
    100 g czekolady mlecznej z solonym karmelem (Rossmann)
    80 g gorzkiej czekolady
    2 kopiaste łyżki masła orzechowego
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
    5 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kuleczki z amarantusa z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę drobno posiekać, wszystkie składniki oprócz mleka wymieszać w misce, na końcu wlać mleko i lepić małe kulki.
    Odstawić w chłodne miejsce.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować