Kuleczki w Barbecue

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszna przekąska na imprezy, mięsne kuleczki owinięte boczkiem, polane sosem Barbecue.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • na 16 kuleczek

    • ½ kg mięsa mielonego
    • ¼ szklanki bułki tartej
    • 1 jajko
    • ½ łyżeczki suszonego majeranku
    • ½ łyżeczki papryki
    • 1 łyżeczka soli
    • 18 plasterków boczku
    • ¼ szklanki sosu barbecue
    • ½ papryki czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kuleczki w barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso przekładamy do miski.
  • jajko 2. Wbijamy jajko.
  • sól 3. Solimy.
  • przyprawy 4. Przyprawiamy majerankiem oraz papryką.
  • bułka 5. Dodajemy bułkę tarta.
  • papryka 6. Paprykę drobniutko kroimy i dodajemy do mięsa.
  • składniki 7. Wszystkie składniki razem mieszamy.
  • foremka 8. Wyłóż foremkę od jajek bekonem, zachodząc na siebie, aby całkowicie przykryć tacę.
  • 9. Naciśnij boczek w dół do każdego otworu dwoma palcami.
  • mięso 10. Nałóż w każdy otwór mięso.
  • boczek 11. Zwiń brzeg boczku, przykrywając kuleczki mięsne, docisnąć .
  • kuleczki 12. Włóż tacę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przewracając ostrożnie wyjmij tacę
  • kuleczki 13. Piecz przez 20 minut lub do momentu kiedy bekon zbrązowieje.
  • kuleczki 14. Posmarować klopsiki sosem barbecue i piec przez 10 minut.
  • kuleczki 15. oddzielamy kuleczki nożem.
  • kuleczki 16. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować