Kuleczki surimi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie paluszków surimi
    • 20 dag sera żółtego
    • 2 jajka
    • 1 serek śmietankowy
    • Sól
    • Pieprz

Kuleczki surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy.
    Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.
  • kuleczki 2. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki.
    Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy