Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.
Kuleczki surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.
2.Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki.
Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.
Komentarze