Kuleczki rybne w orzechach

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub przekąską imprezową, którą możemy przekształcić w rybne koreczki lub podawać z rozmaitymi dipami.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 makrela wędzona
    - 1 mała cebulka czerwona
    - 1 papryczka Jalapeno
    - mały pęczek natki pietruszki
    - 1 łyżka delikatnego majonezu
    - 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
    - zmielone orzechy włoskie
    - sól i pieprz

Kuleczki rybne w orzechach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i mieszamy ją dokładnie z majonezem i musztardą. Do masy dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i papryczkę Jalapeno (bez pestek), posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Z masy rybnej formujemy małe kuleczki, które obtaczamy w zmielonych orzechach włoskich. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy