Kuleczki Rafaello z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 35 min
  • Dla 10 osób

Kolejna propozycja na małe, zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała.

  • 2 godz. 35 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej,
    250 ml mleka,
    łyżka miodu,
    łyżeczka masła,
    szczypta soli,
    5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia

Kuleczki rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza się nie przypaliła. Kasza musi wchłonąć całe mleko.
    Dodajemy wiórki i blendujemy.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy