Kuleczki mięsne z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na kuleczki mięsne przekładamy do miski , wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2.Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle.
Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki, dodajemy kostkę rosołową. Podlewamy ½ szklanki wody i chwilę gotujemy.
Mąkę rozrabiamy z musztardą oraz śmietaną i hartując wlewamy do sosu.
Następnie dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i mieszamy do chwili rozpuszczenia się sera.
3.Na koniec dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki.
Gotowe.
Smacznego.
Komentarze