Kuleczki kokosowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis dostałam od koleżanki a teraz zachwyca się nimi moja rodzinka .

  • Łatwy

Składniki:

  • - kokos (wiórki lub świeży miąższ z kokosa starty na tarce): 25 dekagramów
    - śmietana (kremówka 30% lub 36%): 150 mililitrów
    - cukier puder: 10 dekagramów
    - masło (może być także margaryna): 10 dekagramów
    - rum: 2 łyżki
    - czekolada (mleczna): 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Kuleczki kokosowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w rondlu, wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Kokos wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło i rum. Wymieszać . Gotową masę lekko wystudzić a następnie formować kulki. Włożyć do lodówki na 2 godz. aby stwardniały.
  • 2. Polewa-Czekoladę włożyć do rondla i roztopić ją w kąpieli wodnej (garnek z czekoladą wkładamy do gorącej wody). Gdy czekolada roztopiona lekko wystygnie obtaczać w niej kulki kokosowe. Odstawić w chłodne miejsce aby kulki zastygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować