Kuleczki kokosowe ala rafaello z kaszy jaglanej

4 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kokosowe kuleczki w wersji fit

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g kaszy jaglanej
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody
    Sól
    2 łyżki miodu lub cukru ( można użyć też syrop barmański o smaku kokosowym ok 50ml)
    Około 350 g wiórek kokosowych
    Całe blanszowane migdały
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Rafaello Przekąski Kulki

Kuleczki kokosowe ala rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą.
    Do garnka wlewamy wodę i mleko dodajemy szczyptę soli oraz kaszę.
    Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Gdy płyn wyparuje (masa musi przypominać gęsty budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy miód lub cukier.
    Odstawiamy do przestudzenia.
    Przestudzoną masę blendujemy. dodajemy ok 200 g wiórek kokosowych i dokładnie mieszamy.
    Z powstałej masy formujemy małe kuleczki wkładając do środka po 1 migdale oraz otaczamy w reszcie wiórek kokosowych.
    Chłodzimy m3-5 godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kokos Migdały Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować