Kuleczki a'la rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie mąki rozprowadzamy w 1/3 szklanki śmietanki. Pozostałą śmietankę zagotowujemy z dodatkiem cukru i wlewamy śmietankę z mąkami. Zagotowujemy, cały czas mieszając, i gotujemy ok. 2 minut. Zestawiamy z ognia, przykrywamy folią spożywczą tak, aby przylegała do powierzchni budyniu i odstawiamy do wystudzenia.
2.Biszkopty mielimy i dodajemy do budyniu wraz z mielonymi migdałami. Mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Z masy formujemy nieduże kuleczki, do środka wkładając po 3 rodzynki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzone.
Porady
Deser jest mało słodki. Jeśli wolimy słodsze desery, możemy zwiększyć ilość cukru dodanego do śmietanki.
Komentarze