Kuleczki a la Bounty

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkie kuleczki z wyczuwalną alkoholową nutą, o aksamitnym smaku kokosa oblane delikatną mleczną czekoladą.

  • 60 min

Składniki:

  • 400g wiórek kokosowych
    200ml śmietany 30%
    120g cukru pudru
    140g masła extra
    4 łyżki spirytusu
    200g mlecznej czekolady
    4 łyżki mleka



Kuleczki a la bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1folnbb 1. Masło, cukier i śmietanę rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Wiórki przełożyć do miski, wlać spirytus oraz masło rozpuszczone z cukrem
    i śmietaną. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30minut. Po tym czasie uformować kuleczki wielkość orzecha włoskiego i ponownie wstawić do lodówki na około 60minut.
  • image-1tic4v1 2. W rondelku na parze rozpuścić czekoladę z dodatkiem mleka do jednolitej konsystencji.
  • 3. W czekoladowej polewie zanurzać każdą z kokosowych kuleczek
    i wstawić do lodówki do momentu aż polewa zastygnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy