Kulebiak mięsny w cieście francuskim

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Pyszny i piękny ..

  • 60 min

Składniki:

  • 1 op ciast francuskiego
    300 g mięsa mielonego
    2 łyżki groszku z puszki
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    2 łyżki natki pietruszki
    1 mała cebula
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    sól
    pieprz
    pół łyżeczki tymianku

    jajko do posmarowania
    orzechy utłuczone do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kulebiak mięsny w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kulebiak mięsny w cieście francuskim 1. Groszek i kukurydzę rozgnieść widelcem dodać mięso i przyprawy oraz drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą, natkę i jajko, wszystko dobrze wymieszać.
    Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć mięso , nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe mięso zostanie przykryte.
  • Kulebiak mięsny w cieście francuskim 2. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać orzechami.
    Piec w temp 200 st przez 40 min.
    Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować