Kule kajmakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaki mojego dzieciństwa mama bardzo często robiła takie kule dla mnie i mojego rodzeństwa

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 10 kulek:
    510 g masy kajmakowej
    100 g ryżu preparowanego
    2 łyżki masła

Kule kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim garnku rozpuścić masło,dodać masę kajmakową. wszystko dokładnie wymieszać i wsypać ryż preparowany. Masę dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Gdy ryż będzie całkowicie oblepiony masą, zdjąć z ognia. Gdy masa przestygnie zwilżonymi rękami formować kule i włożyć do lodówki aby stężały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Zdobywca nagrody

Mini mazurki kajmakowe