1.1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
2. Przygotowujemy dowolne naczynie żaroodporne, okrągłe, kwadratowe obojętnie
3. Układamy na około naczynia plastry boczku, tak żeby spód był również przykryty i brzegi można zawinąć do góry
2.4. Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki i układamy na około na boczku, solimy
3.5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, układamy na około na ziemniakach, doprawiamy solą oraz przyprawą
4.6. Następnie mięso posypujemy drobno pokrojoną papryką, którą przykrywamy plasterkami mozzarelli
5.7. Następną warstwą są warzywa brokuł oraz starta na tarce o dużych oczach marchew
6.8. Warzywa przykrywamy mięsem, doprawiamy solą oraz przyprawą
7.9. Na koniec brzegami boczku przykrywamy mięso
8.10. Przewracamy naczynie dnem do góry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
11. Pieczemy 40 minut w 180°C
Komentarze