Kula serowa biała z krakersami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Biała kula zimowa z białych serków, posypana jest białą mozzarellą i nadziana żurawiną. Ser nabiera się bezpośrednio na krakersa.

  • 20 min

Składniki:

  • • 250 g ricotty
    • 250 g serka kanapkowego, np. Turek
    • 150 g sera żółtego
    • 150 g suszonej żurawiny
    • 100 g mozzarelli
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • po 1/2 łyżeczce suszonej bazylii i oregano
    • dowolne krakersy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip Przekąski

Kula serowa biała z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ricotę wymieszać z serkiem kanapkowym i startym drobno żółtym serem. Przyprawić solą, pieprzem.
    • Żurawinę polać sokiem z cytryny i wymieszać z serami.
    • Odstawić do lodówki na 2 godziny.
    • Po tym czasie uformować z sera kulę na półmisku.
    • Mozzarellę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać ją z oregano i bazylią.
    • Kulę serową posypać startą mozzarellą.
    • Podawać z krakersami ułożonymi wokół kuli serowej.

Porady

Riccotę można zastąpić jakimś innym ulubionym białym serkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

4.51 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Guacamole z krakaresami

To może cię zainteresować