Kukurydziany filet z kurczaka faszerowany włoskimi smakami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczysta pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, delikatnie orzechową rukolą, mozzarellą, obtoczona w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to fajny pomysł na domowy szybki obiad z piekarnika.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    80g mozzarelli
    8 sztuk suszonych pomidorów
    2 garście świeżej rukoli
    120g płatków kukurydzianych
    1/3 szklanki mleka
    14 łyżki maki pszennej
    1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/3 łyżeczki przyprawy curry
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kukurydziany filet z kurczaka faszerowany włoskimi smakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość drobno za pomocą dłoni, wałka lub w malakserze.
  • 2. Mleko zmiksować z mąką, przyprawą do kurczaka, curry, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Suszone pomidory drobno posiekać, a mozzarellę pokroić w paski.
  • 4. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na około 30 minut. Po tym czasie każdy filet przekroić w poprzek (tak aby utworzyć kieszonkę), nafaszerować suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą.
  • 5. Filety obtoczyć w cieście, pokruszonych płatkach kukurydzianych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
  • 6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez około 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Rukola Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować