Kukurydziany chleb z czerwoną fasolą i kukurydzą

0 (0 ocen)

Chlebek super smakuje z serem żółtym i ketchupem, zapraszam:)

Składniki:

  • 450 g mąki kukurydzianej
    50g mąki pszennej
    2 szklanki letniej wody
    25 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka ziaren kolendry
    ½ puszki czerwonej fasoli
    ½ puszki kukurydzy konserwowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Kukurydziany chleb z czerwoną fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i kukurydzę odcedzić, przepłukać i pozostawić na sicie. Po kilku minutach przełożyć na czystą ściereczkę i osuszyć. W moździerzu rozetrzeć kolendrę z łyżką oleju.Do miski przesiać obie mąki, dodać sól i cukier. Wymieszać
  • 2. Dodać pokruszone drożdże oraz kolendrę. Wymieszać rozcierając drożdżę. Wsypać fasolę i kukurydzę. Dodać resztę oleju i wlać szklankę wody, dobrze wymieszać. Wyrabiać ciasto dolewając wodę.
  • 3. Wyrabiać do momentu połączenia składników. Ciasto powinno być gładkie i ochłodzić do ręki. Miskę wysmarować olejem i położyć kulę ciasta. Posypać lekko mąką, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Następnie ponownie krótko wyrobić ciasto i przełożyć do keksówki.
  • 4. Posmarować mieszanką łyżki oleju i łyżki wody. Piec w 200 około 50-60 min,w połowie czasu pieczenia przykryć chleb folią aluminiowa aby się wierzch za bardzo nie zrumienił. Wyjąć i ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować