Kukurydziane naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki mieszamy razem, dodajemy resztę składników i przy pomocy miksera wyrabiamy ciasto troszkę gęstsze od tradycyjnego ciasta naleśnikowego. Mleko wlewamy tak na wyczucie, kontrolując gęstość ciasta.
Smażymy troszkę grubsze naleśniki.
2.Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski, paprykę i ogórka kroimy w paseczki, cebulę w piórka oraz mięso w plasterki.
3.Letnie naleśniki smarujemy majonezem i układamy na nim kolejno warzywa, kukurydze i mięso, polewamy keczupem (Kolejność i ilość układanych warzyw zależy od naszego gustu i smaku), zwijamy w zgrabne paczuszki.
Porady
Danie jest dobre na luźne spotkania w gronie znajomych, wtedy wszystkie składniki podajemy osobno w miseczkach.
Komentarze