Kukurydziane naleśniki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne naleśniki z mąki kukurydzianej. Można je podawać z różnymi dodatkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki kukurydzianej
    1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek oleju
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki cukru

    dodatkowo:
    jogurt naturalny
    dżem wiśniowy
    posypka cukrowa

Kukurydziane naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, olej oraz mleko dokładnie wymieszać. Dodać obie mąki, sól, cukier i proszek do pieczenia. Mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  • Kukurydziane naleśniki 2. Z ciasta usmażyć naleśniki. Mnie wyszło 7 sztuk, zależy od wielkości patelni. Podawać z wybranymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy