Zupa kukurydziana

0 (0 ocen)

Zupa kryzysowa, jest tania i bardzo smaczna. Idealna gdy w portfelu brakuje pieniędzy

Składniki:

  • 1 mała porcja rosołowa
    2 marchewki
    2 pietruszki
    4 średnie ziemniaki
    1 puszka kukurydzy
    sól,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    6 ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe

Zupa kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszki umyć, obrać, przekroić na pół
  • 2. DO garnka wrzucić porcję rosołową, marchewki, pietruszki, 1 łyżeczkę pieprzu kolorowego ziarnistego, ziarna ziela angelskiego , liście laurowe i sól. Doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować na małym ogniu przez 1 godzinę
  • 3. Kukurydze odsączyć z zalewy.
    Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
  • 4. Z rosołu wyciągnąć porcję i warzywa, dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
  • 5. Zupę delikatnie ostudzić, dodać kukurydze i całą zupę zmiksować.
    Podgrzać
    Zupę podawać z grzankami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy