Kukurydza z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kukurydza z piekarnika smakuje wyśmienicie

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Arkusz papieru do pieczenia odpowiednio przycięty
    1 kolba kukurydzy
    Masło
    Olej
    Sok z cytryny
    Pieprz cytrynowy, czosnek suszony
    Sól

Kukurydza z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 200 st
    Przygotowaną kukurydzę skropić olejem, posmarować grubo masłem, skropić sokiem z cytryny i oprószyć czosnkiem suszonym, pieprzem cytrynowym i zawinąć w papier jak cukierek. Końce związać lub podwinąć pod spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika
    Na około 35 minut.
    Gdy nie mamy uchwytów do kukurydzy można użyć wykałaczki i wbić z obu stron kukurydzy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy