Kukurydza z orzechami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny deser dla kukurydzianych "potworów"

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki

    - kilka kolb młodej kukurydzy,
    - 1/2 szklanki wyłuskanych włoskich orzechów,
    - 100 g rodzynków,
    - 1 łyżka masła,
    - 1/2 łyżeczki cynamonu,
    - 2 łyżki cukru pudru,
    - sól

Kukurydza z orzechami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby młodej kukurydzy gotujemy do miękkości, obieramy z ziaren.
    Orzechy drobniutko kroimy.
    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy namoczone rodzynki i orzechy, dusimy na małym ogniu.
    Mieszamy z kukurydzą, cynamonem i cukrem pudrem.

    Gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy