Kukurydza z masłem i bułką tartą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zrobiłam ją na prośbę synka który uwielbia zasmażkę z bułki tartej.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy
    1 łyżeczka cukru
    sól,
    6 łyżek masła,
    2 łyżki bułki tartej.

Kukurydza z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę dokładnie obieramy i płuczemy. Zalewamy gorącą wodą tak, aby kukurydza była cała zakryta w wodzie. Dodajemy cukier i gotujemy około 12- 15 minut.Ugotowaną kukurydzę wyjmujemy, osączamy z wody, wykładamy na talerz i posypujemy solą. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Kukurydzę dokładnie obtaczamy z każdej strony w zasmażce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy